Kolmiodomino

Varastossa

20,00


Kolmiodomino

Erikoisdominopeli kahdesta neljään pelaajalle. 76 kolmion muotoista laattaa, joissa on jokaisessa kulmassa numerot 0-5.

Pelin päämäärä: Pelin päämääränä on pelata pois käsistä niin monta laattaa (jopa kaikki) kuin mahdollista sijoittamalla ne strategisesti pöytään. Pelaaja joka on ensimmäisenä sijoittanut kaikki laattansa pöytään on voittaja.

Ideana Kolmidominossa on että sinun on asetettava laattasi niin että tavoitteena on muodostaa isompi kolmio ja täyttää se laatoilla. Isompi kolmio muodostuu neljästä tai viidestä palasta sivulla. Katso kuvat.

Pelin alkuvalmistelut: Dominolaatat jaetaan tasan pelaajien kesken. Pelaajat asettavat laattansa eteensä pöytään niin etteivät muut pelaajat näe niiden etupuolta.

-mikäli pelissä on päämääränä muodostaa pienempi neliö, jossa sivuilla on neljä laattaa jaetaan                       - 2 pelaajaa, molemmille 8 laattaa, 3 pelaajaa, kaikille 5 laattaa ja 4 pelaajaa, kaikille 4 laattaa

-mikäli pelissä on päämääränä muodostaa isompi neliö, jossa sivulla on viisi laattaa jaetaan                             - 2 pelaajaa, molemmille 12 laattaa, 3 pelaajaa, kaikille 8 laattaa ja 4 pelaajaa, kaikille 6 laattaa

Pelin säännöt: Nuorin pelaaja aloittaa ja laittaa aloituslaattansa pöytään. Tämä laatta on aloituslaatta suurempaan kolmioon.  Pelivuoro vaihtuu myötäpäivään ja seuraava pelaaja jatkaa aloituslaattaa pyrkimyksenä muodostaa pienempi tai isompi kolmio. Vierekkäisten toisiaan koskettavien laattojen numeroiden on oltava samat.  Mikäli pelaaja ei pysty omista laatoistaan jatkamaan kuviota on hänen nostettava laatta ylimääräisistä laatoista, jotka ovat pöydässä kuva alaspäin. Mikäli laatta sopii pöydän kuvioon, pelaaja asettaa sen siihen. Mikäli ei, pelaaja nostaa uuden laatan pöydästä. Kaikkiaan pelaaja voi nostaa pöydästä 3 kertaa ennen kuin vuoro siirtyy seuraavalle. Pelin voittaa pelaaja joka joko asettaa viimeisen laatan pyramidiin tai pelaaja jolla ei ole enää laattoja pelattavana.

Mikäli pelaajia on enemmän kuin kaksi eikä pyramidi valmistunut voittajan ratkettua, voivat muut pelaajat jatkaa pyramidin muodostamista ja ratkaista toinen, kolmas ja neljäs sija.

Joskus voi käydä niin että isompaa kolmiota ei saada kokonaan rakennettua koska seuraava laatta joka tarvitaan on jo käytetty toisaalla kolmiossa. Siksi on tärkeää, varsinkin pelin loppua kohti, seurata tarkasti kolmiota ja asettaa laattansa suunnitellusti niin että peliä voidaan pelata mahdollisimman pitkään ja saada isompi kolmio valmiiksi.

Pelivariaatiot: Sen sijaan että nuorin pelaaja aloittaa, voidaan pelin aloittajaksi päättää pelaaja jolla on laatassa suurimmat 3 samaa numeroa.

Voidaan myös pelata sarja pelejä ja kerätä pisteitä. Voittaja saa 100 pistettä plus 10 pistettä jokaisesta laatasta joka on vielä toisilla pelaajilla jäljellä. Jokaisesta laatasta jonka pelaaja on joutunut nostamaan pöydästä tulee 10 miinuspistettä. Pelaaja, joka asettaa viimeisen laatan valmiiseen kolmioon saa 50 pistettä. Ennen pelisarjan alkua pelaajat sopivat kuinka montaa pistettä tavoittelevat. Esim 300 pistettä ensiksi kerännyt on Kolmiodomino mestari!

Helpompi versio Kolmiodominosta, varsinkin nuoremmille pelaajille :

Ei muodosteta isompaa kolmiota, vaan laatat asetetaan pöydälle vain säännöllä että laatan numerot aina kosketuskohdassa toiseen laattaan ovat samat -yhdellä, kahdella tai kolmella sivulla. Tämä auttaa kehittämään värien ja muotojen hallintaa.

Toivomme hauskoja pelihetkiä kolmiodominon parissa.

Suosittelemme myös

Domino 6
13,00

Selaa tätä tuoteryhmää: DOMINOT